Utylizacja amalgamatu-FAQ
Prezentujemy Państwu odpowiedzi, na najczęściej zadawane pytania, które dotyczą separatorów amalgamatu.
Czytaj całośćOdbiór zużytego oleju posmażalniczego, tłuszczu, frytury
Czym jest zużyty olej spożywczy?
W restauracjach, barach oraz innych zakładach gastronomicznych wykorzystuje się różnego rodzaju oleje roślinne m.in. : rzepakowy, słonecznikowy, palmowy, mieszanki tłuszczowe tj : masła, margaryny oraz tłuszcze zwierzęce np. smalec.
Czytaj całośćOdpady niebezpieczne w warsztatach, serwisach samochodowych
Każdy warsztat samochodowy niezależnie od skali prowadzonej działalności wytwarza różnego rodzaju odpady, które ze względu na zagrożenie wymagają odpowiedniego zagospodarowania, zgodnego z zapisami prawa w tym zakresie.
Czytaj całośćOdbiór przepracowanego, zużytego oleju samochodowego
Olej przepracowany (odpadowy) to odpad powstający w wielu branżach m.in. motoryzacyjnej, przemyśle. Należą do niego oleje smarowe, wycofane z użycia na skutek utraty zdolności eksploatacyjnych.
Czytaj całośćOdpady gastronomiczne – odbiór!
Odpady gastronomiczne – odbiór !
Odpady gastronomiczne są wytwarzane przez nas codziennie! Gotując w domu możemy zauważyć, ile pozostaje przy tym odpadowych resztek jedzenia.
Zakładając własną restaurację, bar należy wziąć pod uwagę, że odpadów kuchennych (gastronomicznych) będzie o wiele więcej. Zgodnie z obowiązującym prawem oraz systemem HACCP należy oddawać je firmie specjalistycznej,zajmującej się utylizacją!